"Djeca nisu bojanke. Ne možeš ih ispuniti svojim omiljenim bojama." - Khaled Hosseini
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "DIJETE U SVIJETU MUZIKE"
Od 22. do 24. septembra u hotelu "Hollywood" u Sarajevu održana je VI naučno-stručna Konferencija međunarodnog karaktera na temu "Dijete u svijetu muzike" u organizaciji BAPTA-e (Balkanski savez udruženja vaspitača). Na konferenciji su učešće uzele učiteljica Muratović Merima i direktorica Jašić Asmira.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Obilježavanje međunarodnog Dana djeteta
20.Novembra povodom obilježavanja međunarodnog Dana djeteta predstavnici naše Ustanove posjetili su centar za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" u Kulen Vakufu i tom prilikom im uručili novčanu donaciju u vrijednosti od 1.730KM.

Ovo je tradicionalna posjeta "Dugi" koja je upriličena osmu godinu za redom.

Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike
Dan Općine Velika Kladuša
22.februara povodom Dana općine Velika Kladuša organiziran je prigodan kulturno-umjetnički program u Gradskoj sportskoj dvorani na kojem su učešće uzele i naše dvije odgojno-obrazovne vrtićke grupe (srednja i starija odgojna grupa).

Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Jednodnevni izlet u Zagreb (posjeta ZOO. vrtu)
21.aprila organizirali smo jednodnevni izlet u Zagreb u Zoo-vrt. Na izlet je išlo 119.putnika. Bilo je to jedno lijepo druženje djece, odgajatelja i roditelja. Najprije smo posjetili zoološki vrt, potom smo ručali u MC Donaldsu i nastavili naš izlet u parku Bundek.

Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Federalni seminar predškolskih radnika
Od 04.- do 06.maja održan je federalni seminar predškolskih radnika u Neumu. Na seminaru su učešće uzele učiteljice Hodžić-Balić Alma, Hadžić Esma, Abdić Selena i direktorica Jašić Asmira.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Posjeta fondacije IMAN
13.juna Fondacija "Iman" iz Velike Kladuše obradovala je djecu našeg vrtića bajramskim paketićima. Kao i prethodne godine ova fondacija podjelila je bajramske paketiće za svu djecu polaznike našeg vrtića.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
POSJETA UČENIKA PRVE OSNOVNE ŠKOLE VELIKA KLADUŠA
17.oktobar posjetili su nas učenici Prve osnovne škole Velika Kladuša u sklopu svog projekta "Upoznajmo zanimanja". Učenici su se upoznali sa zanimanjem odgajatelja, družili se sa djecom i učestvovali u svim našim aktivnostima u toku jednog dana.
Obilježavanje međunarodnog Dana volontera
05.decembra povodom međunarodnog Dana volontera u našoj Ustanovi volontiralo je pet učenika iz Gimnazije Velika Kladuša
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Aktiv odgajatelja i Aktiv direktora USK-a
05.aprila naša Ustanova bila je domaćin Aktiva odgajatelja i Aktiva direktora USK-a. Pored ostalog na Aktivu odgajatelja održana su dva stručna predavanja i to:
1. - "Okruženje za učenje u jaslicama" - realizator prof. Muratović Merima i prof. Hadžić Esma
2. - "Razvoj motoričkih aktivnosti kroz djetinjstvo" - realizator prof.Zemina Alešević
Na Aktivu direktora USK-a raspravljalo se o aktuelnoj situaciji u predškolstvu sa osvrtom na novopotpisani Kolektivni ugovor za predškolsko i osnovno obrazovanje. Također je dogovoren odlazak na februarski seminar predškolskih radnika FBIH, 3.maja 2018.godine u Neum.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Posjeta udruženja "Krajiška pčela"
14.juna kladuško udruženje "Krajiška pčela" kao i prethodne godine doniralo je za naš vrtić poklon paket meda.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
Prisustvo manifestacijai "Rastimo uz pjesmu i ples"
21.juna održana je na gradskom trgu manifestacija "Rastimo uz pjesmu i ples". Ova manifestacija održana je u svim gradovima USK-a u isto vrijeme u 19h.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike