"Djeca nisu bojanke. Ne možeš ih ispuniti svojim omiljenim bojama." - Khaled Hosseini
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "Kultura i umjetnost u predškolskom vaspitanju i obrazovanju"
Od 13.do 15.septembra na Kopaoniku u R.Srbiji održana je međunarodna naučno-stručna konferencija u organizaciji BAPT-e pod nazivom "Kultura i umjetnost u predškolskom vaspitanju i obrazovanju". Na konferenciji su učešće uzele i učiteljice iz našeg vrtića Kudić Asima i Beganović Vasfija.
SEMINAR U CRIP-U U CAZINU
Od 08.-do 10.oktobra održan je trodnevni seminar u CRIP-u u Cazinu u osnovnoj školi Cazin II. Seminar je bio u organizaciji Save the Children organizacije pod nazivom "Osvještavanje i suzbijanje predrasuda". Seminaru su prisustvovale direktorica Jašić Asmira i učiteljica Alešević Zemina.
Pogledaj slike
Pogledaj slike
MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA
5.decembra povodom Međunarodnog dana volontera u našoj Ustanovi volontirala su 4 srednjoškolca iz velikokladuške gimnazije.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
SEMINAR "RAZVOJ MOZGA I FIZIOLOGIJA UČENJA SA DR.RANKOM RAJOVIĆEM"
02.februara održaj je seminar pod nazivom "Razvoj mozga i fiziologija učenja sa dr.Rankom Rajovićem" u Kulturnom centru u Cazinu a u organizaciji udruženja za obrazovne incijative "Pet plus". Na seminaru učešće je uzelo i 9.odgajateljica i direktorica J.U.Dječije obdanište Velika Kladuša.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike
DAN OPĆINE VELIKA KLADUŠA
23.februara povodom Dana općine Velika Kladuša priređen je prigodan kulturno-umjetnički program u Gradskoj sportskoj dvorani. U programu su učešća uzela i djeca naše starije odgojne grupe sa svojom ritmičkom tačkom.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
JEDNODNEVNI IZLET NA SEOSKO IMANJE U ŠILJKOVAČU
11.oktobra djeca, učiteljice i roditelji srednje i starije odgojne grupe organizirali su jednodnevni izlet na seosko imanje u Šiljkovaču. Bilo je to lijepo druženje uz igru, vožnju čamcem po jezeru, branje malina, roštilj, degustacija meda i proizvoda od meda...A koliko smo svi uživali u ovom izletu vidljivo je iz naših fotografija.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
MEĐUNARODNI DAN DJETETA
20.novembra povodom međunarodnog Dana djeteta predstavnici naše Ustanove po deveti put posjetili su centar "Duga" za djecu bez roditeljskod staranja u Kulen Vakufu. Tom prilikom uručena je ovogodišnja novčana donacija u vrijednosti od 1415KM koju su prikupljali djeca, roditelji i uposleni našeg vrtića.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
POSJETA DOM ZDRAVLJA VELIKA KLADUŠA
28.decembra djeca starije odgojne grupe posjetila su velikokladuški Dom zdravlja povodom otvorenja novoobnovljenog pedijatrijskog odjela.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
OBILJEŽAVANJE DANA DAWNOVOG SINDROMA
21. marta obilježili smo dan Dawnovog sindroma u našoj Ustanovi kroz prigodne aktivnosti.
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike
UČEŠĆE NA HUMANITARNOJ PRIREDBI
23.marta djeca naše srednje i starije odgojne grupe nastupila su kao gosti u Gradskoj sportskoj dvorani na humanitarnoj priredbi koju je organizovalo udruženje djece sa posebnim potrebama "I mi postojimo"
Pogledaj slike
Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike Pogledaj slike